Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Träpanel från Norrlands trä

Varenda bräda med från Norrlands Trä går att härleda till samma plats: träförädlingen i samhället Älandsbro norr om Härnösand. Det är där dem producerar de mest högkvalitativa panelerna och trägolven av det bästa den norrländska skogen kan erbjuda. Trägolv och träpaneler är en del av deras kulturarv. Och det märks i kvaliteten på deras trägolv och paneler. För Norrlands Trä är det viktigt att funktion och formgivning harmoniserar så att deras paneler och golv skapar både vackra och funktionella utrymmen att leva med länge. Kort sagt: de vill skapa bättre livsmiljö i varje rum.

  • Att använda trä till väggar, tak och golv i ditt hem är det mest naturliga du kan göra. Det är en nära skog-upplevelse som skapar harmoni i din inomhusmiljö, samtidigt som det är skonsamt mot planeten.

    Luftfuktigheten i skandinaviska hem gör att träet med tiden får en fuktkvot på cirka åtta procent. Träpaneler för vägg och tak torkas av tradition till omkring 16 procent, men Norrlands Trä torkar de flesta av deras träpaneler ner till just åtta procent – vilket ger en minimal rörelse i träet i skandinaviska inomhusklimat.

    En åttaprocentig fuktkvot hittar man annars oftast i stabila trägolv och möbler. Panelerna är behandlade i flera lager och med färger som är väl beprövade på trä. Det är bekvämt med en färdigbehandlad panel, eftersom du får ett fint resultat och slipper efterarbete som målning och spackling. Byggprocessen går snabbare och du kan fortsätta med lister och belysning direkt efter att panelen är monterad. Dessutom är trä ett trevligt material att arbeta med.

Hitta din närmaste butik som säljer träpanel