BOLIST
 • Innerdörrar från Diplomat

  Vilken dörr passar ditt liv? Att byta är faktiskt enklare än många tror och en ny innerdörr kan göra stor skillnad. I Diplomats sortiment finns bland annat massiva innerdörrar i furu med spårfrästa speglar, vitmålade pardörrar och mer moderna innerdörrar med glas. Innerdörrar finns i två varianter: formpressade och massiva. Du hittar Diplomats dörrar i din närmsta Bolist butik!

  missing tag

  Skönhet kommer innifrån.

  Innerdörrar kan lätt bli så självklara att vi inte tänker på dem. Passa på att sätta en personlig prägel på ditt hem!I vårt sortiment finns allt från moderna innerdörrar med glas till massiva dörrar i furu. Dessutom finns det även pardörrar och skjutdörrar.

  missing tag

  VÄLJ UTFÖRANDE

  Innerdörrar finns i fyra familjer – Massiv, Contur, Kompakt och Formpressad. Massiv består av massiva spegeldörrar i obehandlat eller vitmålat utförande. Contur har massiv fururam och MDF-spegel. Kompakt är en tyngre innerdörr med spånfyllning och ramträ i furu eller MDF. Formpressad är en enkel innerdörr med honeycomb-fyllning och ramträ i furu eller MDF.

  missing tag

  VÄNSTER– ELLER HÖGERHÄNGT

  Hängning behöver inte bestämmas i förväg på innerdörrar då du kan vända låskolven med ett enkelt handgrepp.

  NY ELLER GAMMAL STANDARD

  Alla nya dörrar levereras med snap-in-gångjärn som de flesta hus har efter 1972. Före 1972 var det tappbärandegångjärn som användes. Om du funderar på att använda den gamla karmen till en ny dörr, kontrollera att den harsnap–in-gångjärn. I annat fall måste gammal standarddörr beställas, se mer information på sidan 11.

  VÄLJ KARM

  Innerdörrskarmar kan beställas i olika karmdjup beroende på väggtjocklek;68, 92 eller 118 mm. Kvistfritt karmset med tätningslist (96, 118 eller 147 mm) finns också att välja, vilket dämpar ljudnär dörren slår igen och när den är stängd.

  VÄLJ TRÖSKEL

  Trösklar finns i tre modeller; som tröskelplatta, falsad tröskel eller ventilerad tröskel.

  KULÖR

  Vill du sätta en ny och färgrik prägel på din dörr finns möjligheten att måla dörr och karm i valfri NCS/RAL-kulör